Specialistische Projecten

Wij bouwen mee aan het bereikbaar, leefbaar en veilig houden van Nederland

Bouwkuipen zijn geen alledaagse activiteit, het vraagt om expertise en een zeer nauwkeurige aanpak.

Werk van specialisten

Onze afdeling Specialistische Projecten legt een grondige basis voor toekomstige tunnel- en (half) verdiepte verbindingen, aqua- en viaducten en ondergrondse parkeergarages. Vanuit deze expertise zijn wij jaren actief in het ontgraven van natte bouwkuipen.

Met ons vakkundig en deskundig personeel verzorgen wij deze werkzaamheden met een visie waarbij kwaliteit voorop staat.

 

Meer dan specialisme…

Vanwege de complexiteit en vele raakvlakken bij dergelijke projecten, bieden wij het complete pakket aan. Hierbij wordt de gehele bouwkuip ontgraven en schoongemaakt, een grindlaag -ter voorbereiding van het onderwaterbeton- aangebracht waarna de bouwkuip droog wordt opgeleverd.

Wij gaan voor u tot op de bodem

Voor het ontgraven van een bouwkuip wordt vaak de methode toegepast waarbij men ontgraaft “in den natte”. Met deze methode wordt het opbarsten van de bodem voorkomen door de bouwkuip, tijdens de ontgraving, vol te zetten met water. Verboon Maasland heeft brede ervaring met de ontgraving van natte bouwkuipen, dit hebben we o.a. succesvol uitgevoerd voor; Parkeergarage Lammermarkt in Leiden, Combinatie Rotterdamse Baan en de Rijnlandroute.

Doelmatige aanpak

Iedere project heeft zijn eigen grond- en constructieopbouw met daarbij behorende raakvlakken, waardoor een generieke aanpak onvoldoende invulling geeft. Door een gedegen werkvoorbereiding, waarin ieder project vanuit verschillende hoeken wordt bekeken, komen wij tot de benodigde specifieke aanpak. Door de ondersteuning vanuit onze eigen technische dienst hebben wij voor elk project de meest efficiënte aanpak, waarbij kwaliteit de boventoon voert.

Innovatieve ontwikkelingen

De (infra)-projecten zijn door de jaren heen uitdagender geworden, dit vraagt om innovatie van onze mensen en materieel. Om deze innovatie aan te kunnen, voorziet onze eigen technische dienst ons dagelijks van uitstekend onderhouden, modern en vooruitstrevend materieel. In de afgelopen jaren hebben wij aangetoond innovatief te zijn, zonder hierbij de essentie te verliezen. Met de aanschaf van de 100% elektrische draadkraan en de -in eigen beheer ontwikkelde- Rotor-Grab is Verboon Maasland klaar om te werken aan nieuwe uitdagende, innovatieve projecten.

Tom Maaskant

Project coördinator SP

Voor meer informatie over onze afdeling specialistische projecten kunt u rechtstreeks contact opnemen met onze projectcoördinator Tom Maaskant, hij helpt u graag verder bij deze complexe vraagstukken.