De Groene Boog

Expertise ten top

In samenwerking met combinatie De Groene Boog ontgraaft Verboon Maasland 34 natte bouwkuipen, waaronder 2 pompkelders. De Groene Boog realiseert de nieuwe, 11 km lange en energieneutrale snelweg tussen de A16 Terbregseplein en de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Bouwcombinatie De Groene Boog bestaat uit BESIX, Dura Vermeer, Van Oord en TBI bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis.

Verboon Maasland ondersteunt met de afdeling SP de bouwcombinatie voor het ontgraven van de natte bouwkuipen. De bouwkuipen bestaan uit een tunnelgedeelte met daarbij toeritten, waarbij in totaal ca. 700.000m3 wordt ontgraven. Naast het ontgraven van de bouwkuipen wordt geassisteerd bij het verwijderen van de groutkolommen en het aanbrengen van het grindpakket.

Het tracé kruist de rivier de Rotte, waarbij er een 4-tal bouwkuipen zijn met uitdagende stempelramen en dieptes. Deze ontgravingen worden uitgevoerd met draadkranen, welke dankzij het GPS-systeem zeer nauwkeurig ontgraven tussen damwanden, stempelramen en GEWI-ankers.