In het centrum van Leiden wordt een nieuwe parkeergarage gebouwd aan de Lammermarkt. Deze  ondergrondse parkeergarage wordt met 6 lagen de diepste van Nederland.

De bouwer, Combinatie Besix – Dura Vermeer, heeft Verboon Maasland ingeschakeld om de ronde bouwkuip van 60 meter diameter en 24 meter diepte te ontgraven.  Na de eerste droge ontgraving incl. archeologisch onderzoek, wordt de rest van de kuip onder water ontgraven om opbarsten van de bodem te voorkomen. De 60.000 m³ grond en zand die daarbij vrijkomt, wordt via een persleiding tot buiten de stad gebracht, zodat er fors wordt bespaard op overlast door vrachtautobewegingen.

Update 25-08-2015: De bouwkuip is binnen de gestelde tijd en binnen de ontgravingstolerantie (10 cm op 24 meter diepte) opgeleverd aan de bouwcombinatie.

Update juni 2016: Nadat de ankers in de bodem zijn aangebracht, heeft Verboon Maasland een grindlaag gestrooid op de putbodem op 24 meter diepte. In december is het onderwaterbeton aangebracht, waarna de kuip begin 2016 is drooggepompt. Eind april zijn we begonnen met de ontgraving van de bouwkuip voor de inrit, welke ondertussen ook binnen planning en tolerantie is opgeleverd.